ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ – LOGO – ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Η εταιρική ταυτότητα αποτελεί το μέσο με το οποίο η επιχείρηση επιτυγχάνει να συνδέσει την δράση της με το αγοραστικό και επενδυτικό κοινό, με σαφήνεια. Στόχος της να αφήσει ένα στίγμα ως σημείο αναφοράς στο οποίο θα ανατρέχουν οι πελάτες, οι συνεργάτες και το προσωπικό για την κάλυψη των οποιωνδήποτε αναγκών τους που είναι σχετικές με τις υπηρεσίες που παρέχει η επιχείρηση.

Χωρίς να ξεχνάμε την εποχή που ζούμε, τους γρήγορους ρυθμούς και την ταχύτητα της πληροφορίας, οφείλουμε να έχουμε επαγγελματική παρουσία φυσική και διαδικτυακή και μάλιστα τέτοια που να ξεχωρίζει. Για τον λόγο αυτό οι επιχειρήσεις χρειάζονται μια προσεγμένη εικόνα που να μπορεί να σταθεί στην σύγχρονη αγορά. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο με το brandingκαι τη χρήση του εμπορικού σήματος (trademark) όσο και με μεθόδους σχεδιασμού προϊόντος, διαφήμισης, δημοσίων σχέσεων κ.α.

Η ολοκλήρωση της επαφής και επικοινωνίας με το κοινό επέρχεται με τα σωστά εργαλεία που νοηματοδοτούν την επιχείρηση, αλλά ταυτόχρονα καταφέρνουν να δώσουν λύσεις, απαντήσεις, ιδέες. Τέτοια εργαλεία είναι οι κάρτες, το logo, τα έντυπα, τα poster, το website…Με την χρήση αυτών μια επιχείρηση μπαίνει δυναμικά στην αγορά κάνοντας χρήση των πλέον σύγχρονων τρόπων διαφήμισης των προϊόντων και υπηρεσιών της. Θα μπορούσαμε να πούμε με ευγένεια πως θα ήταν αφελές κάποιος να μην χρησιμοποιεί τις σύγχρονες μεθόδους marketing, σήμερα, που αυτές είναι αφενός προσβάσιμες σε όλους και αφετέρου είναι αυτές που μπορούν να δυναμιτίσουν τα νούμερα πωλήσεων και δικτύωσης μιας εταιρείας.  Μην διστάσετε, λοιπόν, να κάνετε χρήση τόσο των πιο απλών και γνωστών μέσων όπως η επαγγελματική κάρτα και τα έντυπα, όσο και των άλλων, των πιο σύνθετων, όπως οι διαδικτυακές σελίδες και τα poster, μιας και στο σύνολό τους θα οδηγήσουν σε πιο σφαιρική και πολύπλευρη προσέγγιση του κοινού.

ΚΑΡΤΑ 

Η επαγγελματική κάρτα φέρει τις πληροφορίες εκείνες της επιχείρησης ή του ιδιώτη, με τις οποίες το κοινό θα μπορέσει να πληροφορηθεί για την δράση της επιχείρησης και να επικοινωνήσει μαζί μας για τις επιθυμίες του. Περιέχει συνήθως, στοιχεία όπως: ονοματεπώνυμο, λογότυπο, στοιχεία επικοινωνίας (τηλ., e-mail), διαδικτυακούς χώρους (ιστοσελίδα, facebook) κ.α. 
Η χρησιμότητα της κάρτας είναι τέτοια που την καθιστά ένα σημαντικό εργαλείο που χρειάζεται να έχει εύκαιρο ο επαγγελματίας. 

LOGO

Το λογότυπο μια επιχείρησης είναι αυτό που θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της. Χρειάζεται ιδιαίτερα ευφάνταστο σχεδιασμό, καθώς είναι αυτό που θα σας ξεχωρίσει στην αγορά και θα χρησιμεύσει ως μοχλός μνήμης για το κοινό.

ΕΝΤΥΠΑ

Με τα έντυπα (προσκέκτους) σας δίνετε η ευκαιρία να δώσετε περισσότερες πληροφορίες στους πελάτες σας για την επιχείρησή σας και τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Με σωστό σχεδιασμό ένα τέτοιο έντυπο μπορεί τόσο να πληροφορήσει όσο και να κεντρίσει την προσοχή των πελατών. Με την χρήση τους μπορείτε με τον πιο εύκολο τρόπο να γνωρίσετε τις υπηρεσίες σας στο κοινό. 

POSTER

Σε μικρά και σε μεγάλα μεγέθη, οι αφίσες τραβούν την προσοχή και έχουν διαφορετικές χρήσεις. Οι σχεδιαστικά άρτιες μπορούν να προσφέρουν πολλά στην επιχείρησή σας. Χρησιμοποιείστε τις συνδιαστικά με τα υπόλοιπα εργαλεία για την καλύτερη δυνατή δικτύωση.

WEBSITE

Η ιστοσελίδα είναι ο τρόπος να συνδέσετε την επιχείρησή σας με τον διαδικτυακό τόπο, στον οποίο όλοι έχουν πρόσβαση και ο οποίος αποτελεί την σύγχρονη αγορά. Χρειάζεται σωστός σχεδιασμός, αρκετές πληροφορίες και υλικό κατάλληλο για το ύφος της επιχείρησης και την κάλυψη των αναγκών του αγοραστικού κοινού.
Χωρίς δεύτερη σκέψη δημιουργείστε (ή ενημερώστε) την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας και τοποθετήστε την στο κέντρο του σύγχρονου τεχνολογικού γίγνεσθαι.